Miért ilyen népszerű az Aviva módszer?

Az Aviva módszer sokat tud segíteni a hormonális egészség fenntartásában. Minden nő számára fontos, hogy tisztába legyen teste működésével, hiszen ez az önismeret első lépése. A nőiességet akkor lehet teljes valójában megélni, ha megértjük szervezetünk működését. A test természetes funkcióival kapcsolatot teremthetünk és így a szervezet a továbbiakban kiegyensúlyozottan képes tovább működni. Az AVIVA módszer segítségével ezek megvalósíthatók. A torna során speciális ellazító és belazító gyakorlatokat végzünk, amelyek támogatják és egyben be is indítják a szervezet öngyógyító folyamatát.

A módszert Aviva Gabriella Steiner fejlesztette ki, annak érdekében, hogy az egészségügyi problémákat meg lehessen előzni. A magyar származású fizikoterapeuta által kifejlesztett Aviva módszer támogatja a petefészek és a méh működését, emellett egyensúlyba hozza a hormonszintet. A torna ezen felül segít a belső elválasztású mirigyek működésének elősegítésében és pontosan emiatt sokan hormontornaként is emlegetik. Nőgyógyászati, valamint urológiai betegségek esetén segít a megszűntetésben. Ilyen lehet a mellékvese, pajzsmirigy, a hipofízis működési zavarai, vagy a sokszor kellemetlen változókori tünetek. Változókorban nagyon sokszor súlytöbblet is kialakul, amely az Aviva módszer segítségével kordában tartható. Nőknek, valamint férfiaknak is javasolt a torna, hiszen a szervezet öngyógyító folyamatait indítja be.

A teljes Aviva módszer azonban nem csak a tornagyakorlatokból áll, hiszen a komplex eszköztárhoz hozzá tartozik a testhasználat és a táplálkozás tanítása, valamint a helyes légzés elsajátítása. A hivatalosan képzett Aviva oktatók személyre szóló életmód tanácsokkal is segítik a betegeket. A cél a minél előbbi gyógyulás és a hatékonyság. A tornagyakorlatok során a „Dolgozó Zónában” azaz a combközéptől a köldökig tart a gyakorlatok végzése, ezáltal a vérkeringés serkentése megtörténik és a belső elválasztású mirigyek aktiválódnak. Ilyen mirigy lehet a pajzsmirigy, az agyalapi mirigy vagy a csecsemőmirigy. A tornagyakorlatokon csípőforgásokat, medencebillentéseket, akupresszúrás pontok aktív masszírozást értjük.  A módszer a teljes testet átmozgatja és képes az izmok erősítésére a nyakunktól egészen a lábujjunkig.