Videokártya árak alakulása 2018-ban

Szinte lexikális tudással kell rendelkeznie annak, aki szeretne képben lenni a számítógép alkatrészek árainak alakulásával. A konzolokszervize.hu oldalon megnézheted, hogy jelenleg milyen árakon lehet videokártyákat szerezni. Elvégre ez számít a gamer PC legfontosabb alkotórészének. Enélkül még egy számítógépet sok mindenre lehet használni, például böngészésre, multimédiás célokra, munkára stb. Viszont egy jó videokártya elengedhetetlen annak érdekében, hogy a játékokat teljes pompájukban élvezhessük.

Viszont tévedés ne essék. Nem attól lesz gamer egy PC, hogyha belepakoljuk a legdrágább és legerősebb kártyát. A többi alkatrésszel kapcsolatban legalább ilyen körültekintően kell eljárni. Az elmúlt években fellendült a virtuális valuta bányászata. Emiatt alaposan megcsappantak a videokártyák, hiszen a bányászok nagy hasznát vették ezeknek. Vannak, akik egy egész lakást csak azért rendeztek be, hogy virtuális valutát bányászhassanak éjjel-nappal. Ez nem tett valami jót a gamereknek, mert egy-egy modell, elég nehezen volt elérhető. Sok webáruházban teljesen kifogytak bizonyos típusokból, azonban már kezd lecsengeni ez a trend, így a videokártya árak kedvezőbbé váltak. A legerősebbekért még mindig egy kisebb vagyont kell kifizetni, de az igazi gamereknek ez nem jelent akadályt.

A Konzolok Szervize igyekezett egy minél színesebb listát kialakítani, hogy mindenki megtalálja az igényeinek és a pénztárcájának megfelelő modellt. Sohasem szabad túl erős legyen a processzorhoz képest, mert akkor hiába teljesítene jól a videokártya, ha azt visszafogja egy alacsony órajelen ketyegő, régebbi generációs proci. Ebben az esetben választunk egy ennek megfelelő kártyát, vagy növeljük a költségvetést és beszerzünk egy erősebb processzort a megálmodott kártyával együtt. A témakör elég összetett, számtalan lehetőség áll a rendelkezésünkre, ezért alaposan át kell gondolni a választást. Ebben segítségünkre lehet a Konzolok Szervize weboldalán található online gépösszerakó is. Így pontosan láthatjuk, hogy mennyibe fog kerülni egy általunk megépített gép.