Néhány ok, amiért érdemes élni esküvői készülődés fotózásának a lehetőségével

Tapasztalatom szerint az esküvői készülődés az az egyik olyan esemény az esküvők alkalmával, amelynek a megörökítésére még nem fektetnek kellő hangsúlyt a párok. Ez egyrészt érthető, hiszen az esküvői készülődés nagyon sok intim pillanatot foglal magában, másrészt viszont elpazarolt lehetőség, mert nagyon sok olyan fotót lehet ilyenkor készíteni, amelyek örökérvényű emléket tudnak állítani. Az alábbiakban összefoglaltam néhány gondolatot, hogy miért érdemes élni az esküvői készülődés fotózásának a lehetőségével.

Az esküvői készülődés fotózása kiváló lehetőség az esküvői fotóssal való ismerkedésre

A készülődés alkalmával sok esetben nemcsak a fiatal pár, hanem egyes családtagok is készülődnek, illetve jelen vannak, amely jó alkalmat teremt arra, hogy az esküvői fotós megismerje a párok körül lévő fontos személyeket. Ez a kapcsolatfelvétel a későbbiekben nagyon sokszor meg szokta könnyíteni az esküvői fotós munkáját. Az ismerkedés nyilván a párokra is vonatkozik, mert mondjuk személyes egyeztetés, vagy jegyes fotózás hiányában lehet, hogy a készülődés alkalmával találkoznak először személyesen az esküvői fotósukkal. Nem tűnik soknak, de egy-egy ilyen közösen eltöltött óra és munka is sokat tud hozzátenni az esküvői fotózáshoz.

Az esküvői készülődés fotózása szinte felér egy kreatív esküvői fotózással

Az esküvői készülődés tele van megható, vicces, vagy akár feszült pillanatokkal, amelyeknek a megörökítése felér egy kreatív esküvői fotózással. Esküvői fotósként az a legjobb, hogy a kisujjunkat sem kell megmozdítani a jó fotókért, mert a téma ott hever a lábunk előtt, a pároknak pedig azért jó pillanatok ezek, mert mindenféle instrukciók nélkül fotózzunk az intenzív élményeiket. A esküvői készülődés fotózása persze nemcsak egy hozzáadott óra a kreatív esküvői fotózáshoz: a nagy nap további részében már nem lesznek hasonló események, amelyeket lencsevégre lehet kapni, az intim közegből ezt követően a párok a figyelem középpontjába kerülnek.

Az esküvői készülődés fotózása lehetséges választás akár a kreatív esküvői fotózás helyett is

Vannak olyan párok, akik kifejezetten ódzkodnak a kreatív esküvői fotózástól, mert nem szeretnének külön eseményt szervezni a fotózás köré, esetleg távol áll tőlük, hogy kamera előtt pózoljanak. Számukra kifejezetten ajánlott az esküvői készülődés fotózása, mert ebben a szituációban riporteri stílusban, instrukciók és beavatkozás nélkül lehet róluk fotókat készíteni.

Az esküvői készülődés fotózása során megismételhetetlen fotók készülnek rólatok a szeretteitekkel együtt

A menyasszony és a vőlegény készülődésében a legtöbb esetben aktív szerepet vállalnak a hozzátartozók, ezért ilyenkor arra is alkalom nyílik, hogy róluk, illetve velük együtt is készüljenek fotók, amelyeknek mindig nagyon megható és bensőséges hangulata szokott lenni. Ezeken a fotókon keresztül nagyon jól be lehet mutatni a gyermek-szülő, vagy a testvér kapcsolatokat, az itt készült fotók a kreatív esküvői fotók mellett a legfontosabb helyet szokták elfoglalni a fotóalbumokban.

Az esküvői készülődés során elkészülhetnek az úgynevezett first look fotók is

A legtöbb pár az esküvői készülődést követően azonnal meglátja egymást, ha pedig ilyenkor jelen van az esküvői fotósuk, akkor elkészítheti a first look fotókat. Ezekről a pillanatokról kár lenne lemaradni, mert szerintem az ekkor tapasztalt érzelmek felérnek a gyűrűhúzás, vagy az első hitvesi csók alkalmával tapasztalt érzelmekkel.

Összességében elmondható, hogy a készülődés egy olyan történése az esküvőnek, amelynek a fotózását vétek kihagyni, mégis az esküvői fotós csomagok, illetve az esküvői fotós árak ritkán tartalmazzák alap esetben ezt a szolgáltatást. Esküvői fotós szemmel a készülődés fotózását fontosabbnak tartom, mint módjuk a lakodalom fotózását, ha erről kérdez bárki, akkor mindig nagyon egyértelmű szokott lenni a válaszom.

Torzsa Lajos esküvői fotós Székesfehérvár