Műanyag ablak

Műanyag ablak előnyei

Napjainkban egyre inkább népszerű a műanyag ablak beszerelése, sőt nagyon sokan cserélik le a hagyományos fakereset ablakokat műanyagra. A műanyag ablakoknak ugyanis nagyon sok előnye van. A műanyag ablak kiváló hőszigetelő. Az ablakok hőszigetelésének meghatározó tényezője az ablaktok. A műanyagból gyártott ablakprofilok az alumínium vagy fa ablakokkal összehasonlítva jobb szigetelési értékeket érnek el, tehát a fűtésre fordított energiaköltségeket csökkentik. Egy másik nagy előnye a műanyag ablaknak, hogy az ápolása rendkívül egyszerű, karbantartási igénye minimális.

Ezzel szemben a fa ablakok rendszeres felületkezelést igényelnek, ablakfestést, lazúrozást, lakkozást. A modern műanyag ablak és műanyag ajtó profilok UV stabilizátor hozzáadásával készülnek, fokozottan időjárásállók. A sima felületüknek köszönhetően az ablaktokok tisztításához elegendő egyszerű tisztítóoldat használata. A fa ablakokkal ellentétben a műanyag ablakok tartóssága rendkívül hosszú.

Ez szintén nagyon nagy előnye a műanyag ablakok használatának. A műanyag ablakok szinte teljesen gondozás-mentesek. A kiváló minőségű műanyag ablakok a profil belsejében található erős acélmerevítésnek köszönhetően forma és alaktartók, valamint teljesen vetemedés-mentesek. Éppen ezért a műanyag ablakok élettartama rendkívül hosszú. Az sem hagyható figyelmen kívül, hogy a műanyag ablakok előnyös befektetést is jelentenek, mert az új ablakok beépítésével jelentősen növekszik az ingatlan értéke. Sőt, mind beszerzésükkor, mind teljes életciklusuk során jelentős anyagi megtakarítást is kínálnak.