Mit nem tartalmaz a klímaszerelés alapdíja?

Mivel munka és iskola után az ember a legtöbb idejét az otthonában tölti, így érdemes a saját lakóterünket a lehető legkényelmesebbé és legkomfortosabbá tenni. A pihenéssel töltött idő csak kellemes környezetben lehet igazán eredményes. Évszaktól függően különösen fontos, hogy az ajtón belépve kellemes hőmérséklet fogadjon bennünket az ingatlanunkon belül. Manapság már az ideális hőfok elérése lakáson belül viszonylag könnyen kivitelezhető egy jó klímaberendezéssel. Nem csak nyáron nyújthat azonban hűsítő élményt egy klíma a házunkban, de van egy viszonylag talán még kevésbé ismert tulajdonsága is ezeknek a készülékeknek: fűthetünk is velük, ráadásul nem is akárhogyan!

Sokan nem is gondolnák, hogy akár olcsóbban is ki lehet jönni, ha klímával fűtűnk. Gondolj csak bele, mennyivel könnyebben és gyorsabban be lehet szereltetni egy ilyen készüléket, szemben egy gázkészülékkel, amihez ugye egy sor egyéb kiegészítő is szükséges lehet, mire a rendszerét teljesen kiépítik. Nem csak itt mutatkozik meg azonban a költséghatékonysága egy klímának a fűtés terén, de néhány eredmény azt mutatja, hogy akár 10-15%-ot is meg lehet spórolni általa a fűtés számlán, ami évek alatt akár már jelentősebb összeg is lehet. Vannak olyan szempontok, amikkel jó, ha tisztába van az ember, mielőtt megvásárolna egy klímakészüléket. Fontos, hogy előre tudjuk, hogy a klímával fűteni, hűteni, vagy esetleg mind a kettőt szeretnénk majd.

Lényeges, hogy a készülékek esetében megfelelő teljesítményűt válaszunk az otthonunk számára. Mindig figyeljük a minőségre, még ha többlet költséget is jelent egy ismert márka megvásárlása, hiszen jobb esetben hosszú évekre vásárolunk klímát. Egy már bizonyított márkanál biztosak lehetünk abban, hogy amennyiben szerelésre kerül egyszer a sor, találunk hozzá alkatrészt, arról nem is beszélve, hogy hosszabb garanciát is vállalnak rá a gyártók.

Sokan sajnos elbagatellizálják a beszerelés kérdését, és úgy döntenek, hogy laikusként, egyedül is megtudják oldani. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mindig szakember végezze a felszerelést és az üzembe helyezést, még ha ez többletköltséggel is jár, hiszen csak így fog hatékonyan és biztonságosan működni a klímakészülék! Egy szakember valóban a legoptimálisabb helyet találhatja meg az otthonunkban a berendezésnek. Érdemes előre tisztába lenni azzal, hogy pontosan mennyibe kerül, és konkrétan mit is takar egy klímaszerelési díj, így el lehet kerülni a későbbi kellemetlen meglepetéseket a végén, fizetéskor. Vannak olyan munkálatok, amiknek a költségeit már nem tudja fedezni egy alap klímaszerelés. Részletes árakról itt érdemes tájékozódni: https://klimaszakaruhaz.hu/termek/klimaszereles/. A linkelt oldalon a klímaszerelési szolgáltatások pontos leírása mellett klíma készülékeket is találsz széles választékban, így ha most gondolkodsz klíma vásárlásán, és beszereltetésén otthonodba, mindenképp látogass el az oldalra!