Miket ne hagyj otthon a horvátországi nyaralás alkalmával?

Elérhető közelsége, meseszép tengerpartjai és barátságos embere miatt horvát szomszédjaink csodálatos otthona az egyik legnépszerűbb cél a magyar nyaralni vágyók körében. És ez nem is meglepő, hiszen az áraik is pénztárca barátak és autóval is olyan távolságra vannak tőlünk, amely Magyarország legtávolabbi sarkából is leküzdhető út. Nagy kedvencei az idősebbeknek és gyerekekkel utazóknak is, hiszen kristálytiszta vizű tengerpartjaik sekélyek és fokozatosan mélyülnek, így a legkisebbeknek és a kevésbé profi úszóknak is kiváló választás.

Az árak ugyan nem a legmagasabbak, ugyanakkor bizonyosodj meg róla, hogy van nálad készpénz is! Az autópályákon sok helyen nem tudsz bankkártyával fizetni, így már az utazás előtt válts kunát, hogy ne érhessen meglepetés.

A történelmi múlt minden sarkon visszakacsint ránk, sok helyen az eredeti macskaköves utcákon találjuk magunkat. A hangulatuk varázslatos, ám tanácsos, ha kényelmes ruházatot is csomagolsz a bőröndödbe! A városi sétákra egy magassarkú semmiképpen sem praktikus, viszont biztosak vagyunk benne, hogy fürdőruhában sem szeretnél órákon át az utcákon sétálni.

Ne csak a tengerpartra vidd magaddal a naptejet és kedvenc napszemüveged! Készülj egy kisebb táskával is, amibe ezek az életmentő kellékek könnyedén beférnek. A legcélszerűbb erre egy kényelmes hátizsák, ami nem fogja a válladat húzni, amikor a horvát csodákat szívod magadba. És persze ne feledkezz meg egy kalapról sem! A szalmakalapot ajánljuk: stílusos és még a vállaidat is védi a káros UV-sugaraktól. Persze azért az orrodat is kend be naptejjel! J

Vidd magaddal a kedvenc kispárnád! Viccesen hangzik? Pedig nem az, hiszen gondolj csak bele milyen jól fog esni egy kényelmes párna a nyakad alá, amikor már órák óta a kormány fölött, vagy az anyósülésen görnyedsz. Ha hátul utazol még egy jót szundítani is tudsz. Továbbá a szálláson lévő párnák sem biztos, hogy a te ízlésednek megfelelőek. Ha nem tudsz könnyen elaludni, akkor mindenképpen vidd magaddal a bejáratott párnádat így a pihentető alvás biztos, hogy nem marad majd el.

Dobj be pár müzliszeletet és kisebb ásványvizet is a bőröndbe! Sosem tudhatod, hogy mikor éhezel meg napközben ott, ahol nincs a közelben bolt. A tengerben fürdés és az erős napsütés pedig nagyon le tudja szívni az energiakészleteket, amit egy kis víz és valami cukros nasi azonnal vissza is tölt. A Horvátország nyaralás ne arról szóljon, hogy éhesen és idegesen kutakodsz a telefonodon a legközelebbi étterem után.

És  végül egy kis figyelmeztetés: nézd meg kétszer is, hogy bepakoltad-e az útleveled, személyid, betegbiztosítási kártyád, bankkártyád és a telefontöltőd!