Klíma nagykereskedelem, ahol már nem csak a készüléket kapja

Csomagajánlatok, komplett szolgáltatások a klíma szektorban

A klíma nagykereskedelem egy ideje már nem csak a klímaszerelők és viszonteladók partneri hálózatából áll, akik újabb és újabb hálózatokat szeretnének kialakítani az országon belül. Bekerültek a lakossági szektor résztvevői is az egyenletbe, ami pedig gyökerestől alakította át a rendszert.

Az eredeti klíma nagykereskedelem a működési modell alapján kiszolgálta a szerelőket, kisebb klíma értékesítőket egy hálózatban, amihez maga a nagykereskedelem a klíma készülékek magyarországi forgalmazójától kapta a kedvezményes árú termékeket értékesítésre. Ennek a kapott kedvezménynek a töredékét ajánlotta a hálózatba belépő kiskereskedőknek, szerelőknek a klíma nagykereskedelem, mint vásárlásra vonzó érvet. Mióta azonban már klasszikus értelemben nem éri meg nagykereskedelmi mennyiségekkel dolgoznia a cégeknek, bevonták a magánszektort is.

A magánszektor megjelenésével a legtöbb klíma nagykereskedelem (kivétel a legnagyobbakat), átállt a kis mennyiségű rendelések egyedi árajánlatos értékesítésére. Ha egy családi házba szeretne a potenciális vevő egy, esetleg két klíma berendezést vásárolni, a klíma nagykereskedelem ugyanúgy ki fogja szolgálni akciós árakat biztosítva, mintha egy cégtől érkezett volna be hozzájuk nagytételű rendelés. Viszont már ez sem garancia a vásárlókra, ahhoz, hogy a klíma nagykereskedelemmel foglalkozó cégek rengetegében fent maradjanak, muszáj pluszszolgáltatást is nyújtaniuk.

Erre nyújt megoldást a stabil háttérrel működő, hosszabb ideje fent álló klíma nagykereskedelem klasszikus csomagajánlata – már nem csak a készüléket tudja megvásárolni olcsóbban, mint másutt náluk, hanem gondoskodnak a konkrét telepítési folyamatról is. Attól függően, hogy a klíma nagykeresekedelem mögött álló cég mennyire jól felszerelt és rendelkezik szakmai kapcsolatokkal, akár a megvétel pillanatától kezdve kompletten végig vezethetik a vásárlójuknak a folyamatot. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy leszállítják a gépet a telepítési helyszínre, saját vagy alvállalkozón keresztül szerződtetett szerelőket küldenek ki, akik elvégzik a telepítést, és ha kell, akár be is üzemelik. A garanciális papírokat, a telepítési tanúsítványt és a H-tarifához tartozó papírmunkát pedig szintén elintézik házon belül. Attól függően, hogy a szóban forgó klíma nagykereskedelem a felmérési munkálatokat szükségesnek tartja-e vagy sem minden esetben, általában még ez is bekerülhet a szolgáltatási portfolióba külön díjszabás nélkül.

Vásárlói és tulajdonképpen végfelhasználói szempontból szintén egy kényelmes rendszert kapunk, ahol a jól megválasztott klíma nagykereskedelem szolgáltatásainak hála a fizetésen kívül semmiféle dolgunk nincs. A szakmai segítség nyújtás sok esetben már a megfelelő típusú és teljesítményű készülék kiválasztásával megkezdődik, így tényleg a teljes rendelési folyamatot átvállalja a megkeresett cég.

Fontos megemlíteni, hogy a klíma nagykereskedelem cégei azért engedhetik meg maguknak az ilyen típusú vevőszerzést maguknak a kiskereskedelmi cégekkel szemben, mert komplett hálózatuk és rendszerük épül egyébként is a (céges) vevőkör kiszolgálására. Ha választhat a céges szektorban kipróbált és ellenőrzött minőségi kiszolgálás, és a kétes eredetű fű alatt kapható klíma termékek között, miért fizetne többet a rossz tapasztalatért?