Kitűnő választás a felfújható medence

Sokan vágynak egy saját strandra, amit csak ők és családjuk használhat. Korlátozott mértékben ez az álom most egyszerűen valóra válhat, csak ki kell választanunk a felfújható medence azon változatát, amelyik kielégíti elképzeléseinket. Ha vannak kisgyerekek a családban, akkor kimondottan érdemes ezen típus mellett döntenünk, amit rövid idő alatt üzemkész állapotba hozhatunk és amikor úgy érezzük, hogy nincs rá szükségünk, akkor néhány perc után össze is csomagolható.

Természetesen a felfújható medence részére megfelelő helyet kell kialítanunk. Ha rendelkezésre áll egy méretesebb kert, akkor se döntsünk elhamarkodottan! Állítsuk úgy fel, hogy a felkelő Nap első sugarai vetüljenek rá a vízfelületre, de ahogyan egyre magasabbra kúszik az égitest, úgy lassan vetüljön rá némi árnyék, majd délután ismét érheti a közvetlen fénysugár. A felfújható medence esetében ezzel elérhetjük azt, hogy lassabban algásodjon be annak a vize és így kevesebb vegyszert kelljen alkalmazni a tisztántartására. Bár a felfújható medence általában szűrőberendezésekkel együtt kapható, még így is elengedhetetlen némi kemikália bevetése, hiszen a forró nyári időszakban az élő szervezetek gyors szaporodásnak indulnak.

A rendszeres vízcsere pedig nem megoldás, hiszen az hatalmas költségeket vonna maga után. A felfújható medence felállítása nagyon egyszerű feladat. Nincs szükség nagy energia befektetésre, mert voltaképpen csak a karimába kerül levegő. Ha ez megtörtént, akkor már kezdetét is veheti a feltöltés és a folyadék fogja megemelni a felfújható medence levegővel telt részét. Mire megtelik, eléri az a végleges alakját és akár azonnal birtokba vehető. Na de térjünk kicsit vissza az ideális helyre! Az árnyékolás megoldását követően, a talaj előkészítéssel is megéri foglalkozni. Vegyük elejét a könnyű kilyukadásnak azzal, hogy a felfújható medence útjából minden élesebb tárgyat eltávolítunk! Legyen az kavics vagy ágdarab esetleg valamilyen elkóborolt üvegszilánk.

Készítsünk homokágyat, amibe könnyedén belesüllyedhet. Az előkészületek után aztán bátran feltöltött állapotban hagyható a felfújható medence, akár egész nyáron és még a kora őszi időszakban is, amikor elég meleg van egy kis pancsolásra. Fiatalok és idősek egyaránt megmártózhatnak benne és hűsölhetnek kedvükre. Ha nem vagyunk különösebben fázósak, akkor némi világítással a felfújható medence esti programok helyszínéül is szolgálhat kisebb-nagyobb összejövetelek alkalmával. Válaszuk ki okosan a méretet, hogy abban többen is kényelmesen elférjenek! Ha már amúgy is egyre forróbbak a nyarak, akkor alkalmazkodjunk azokhoz megfelelően.