Hőszivattyú – a gazdaságos jövő

Tudta, hogy Nyugat-Európában már szinte mindenhol a hőszivattyúk használata az elterjedt? Létjogosultságuk több megdönthetetlen szempontból is megkérdőjelezhetetlen, ugyanakkor Magyarországon még mindig az elavult, veszélyes és drága fa- és földgáztüzelésű módszerek a legelterjedtebbek. A készülékek eladása ezekben a fejlett országokban folyamatosan növekedésben van ám szerencsére már hazánkban is elkezdték támogatni a hőszivattyúk beszereltetését.

Mi az a hőszivattyú és miért jó?

A hőszivattyú egy olyan korszerű fűtési- és hűtési rendszer kialakítására alkalmas berendezés, amely az alacsonyabb hőmérsékletű környezetből hőt von el és azt a magasabb hőmérsékletű helyre szállítja ezáltal az épületek hűtésére, fűtésére és a melegvíz előállítására  is használható. Az elvont hőt az ismert tüzelőanyagokhoz képest jóval gazdaságosabban hasznosítja, ezáltal hőszivattyú használatával otthona költségei nagymértékben csökkennek majd. További hatalmas előnyük a biztonságosságuk, ugyanis ezek a berendezések nem juttatnak a levegőbe robbanásveszélyes, mérgező szénmonoxidot, vagy egyéb ártalmas gázokat, melléktermékeket.

Megemlítendő továbbá, hogy a hőszivattyúk környezetünk védelméhez is hozzájárulnak azzal, hogy nem termelik ezeket a mérhetetlenül kártékony mérgesgázokat, hiszen a Nap, a levegő és a víz energiáját használják fel működésükhöz. Ezáltal az egyre csökkenő felhasználható gázkészleteken sem kell aggódnia, hiszen a természet ajándékai mindig ingyen elérhetőek.

A rendkívül korszerű hőszivattyú rendszer ár elsőre ugyan kicsit magasnak tűnhet, ám a költségek csökkenése már a beszerelés utáni első rezsiszámlán azonnal megmutatkozik és a teljes költség pár év leforgása után megtérül. Fenntartási költségük igen alacsony, élettartamuk pedig hosszú, így biztosan nem kell majd a szerelőt hívogatnia.

Milyen árban mozog jelenleg egy hőszivattyú?

A mostani piacon jelenleg fellelhető hőszivattyúk egyik leginkább korszerű darabja a Kaisai Eco Home, amely az előbb felsorolt tulajdonságok mindegyikével rendelkezik. Az aktuális bruttó fogyasztói ára körülbelül másfél millió forint körül mozog, ami elsőre ugyan nagy beruházás, ám ez az energiatakarékos befektetés néhány év alatt teljesen megtérül.

A Kaisai Eco Home bármilyen helyszínen beszerelhető, ideális lakások, nyaralók, épületek kiskereskedelmi és szolgáltató létesítményei és üzemek ellátására is, ezt a készüléket ugyanis egy korrózióellenes bevonat is védi, így a rozsdásodástól sem kell tartania. Ez a modern, központi vezérlővel ellátott, széles alkalmazási tartománnyal rendelkező készülék környezetkímélő is, így biztosítva Önt arról, hogy a Földünk számára is fenntartható megoldás mellett döntött.

Ez a hőszivattyú továbbá inverteres kompresszorral rendelkezik, ami az Ön számára a lehető leggazdaságosabb megoldást biztosítja, mivel a készülék automatikusan kikapcsol, amint a helyiség elérte a kívánt hőfokot. Az elektromos fűtőbetétek pedig lehetővé teszik, hogy a készülék alacsony külső hőmérséklet mellett is gondtalanul működhessen. A hőszivattyú egy beltéri és egy kültéri egységből áll, és egy könnyen használható vezérlő is az alaptartozéka.