ESTA travel VISA – irány Amerika

Akik régóta fontolgatják, hogy meglátogatják az USA legszebb városait, helyeit, nem kell vízumot igényeljenek. Amikor turizmus céljából akar eljutni valaki az Államokba, akkor az ESTA travel VISA jelentheti a kiváló megoldást, amit sokkal egyszerűbb megszerezni, mint a megszokott vízumot. Azok a személyek, akik először kezdenek bele az intézkedésbe, szeretnék tudni, hogy pontosan mi is a különbség a kettő között. Nos, a két dokumentum közötti eltérést a látogatás időtartama és célja jelenti. Ha valaki csak meg akarja látogatni az országot, akkor az ESTA travel VISA mellett nyugodtan lehet dönteni.

Amikor viszont valaki dolgozni is szeretne, akkor kötelező a vízum. Illetve ez akkor is nélkülözhetetlennek bizonyul, amikor régebben az USA-ba történő belépését megtagadták valakinek, vagy egy nem bevándorló vízummal rendelkezett, esetleg megsértette egy már igényelt vízumnak a feltételeit. Akkor is kötelező a vízum, amikor az ott tartózkodáskor büntetőítéletet kapott a személy. Ebben az esetben a rendszer alkalmatlannak fogja találni az illetőt, tehát Amerikai Egyesült Államokba való belépéshez nem elég az ESTA travel VISA. Az utóbbiról még annyit kell tudni, hogy ezt az engedélyt nem lehet meghosszabbítani, illetve nem biztosítja a letelepedést vagy állampolgárságot, nem járul hozzá a zöld kártya vagy egyéb típusú vízumok igényléséhez.

Az ESTA tehát legtöbb esetben akkor jöhet szóba, amikor valaki csak szeretné meglátogatni az ország legszebb helyeit, és szüksége van egy dokumentumra, ami lehetővé teszi ezt. Ezt hazánkban és számos más európai országban évente több tízezren igénylik, hiszen tudják, hogy ezt igazán könnyedén meg lehet szerezni, ha az ember megfelel bizonyos feltételeknek. Amikor mondjuk a New York, Chicago, Washington vagy Los Angeles utazás a cél, akkor is a jó lehetőséget jelenti az ESTA. Egyre többen szeretnék látni LA-t, ami nem is meglepő, hiszen New York mellett ez a második leglátogatottabb országa az USA-nak. A nyugati part gyöngye elképesztően sok érdekességet tartogat az idelátogatóknak, hiszen mégiscsak itt van Hollywood.

Itt számtalan filmszettet meg lehet látogatni, ott van ugye a hírességek sétánya és sok más, amit eddig rengetegen csak a tévében láttak. A Los Angeles utazás révén azonban élőben is megcsodálhatja az ember ezeket. Aki tehát idén eldöntötte, hogy nyáron például megmártózik csendes óceánban, Venice Beach-en, akkor valóra válthatja az álmait az ESTA-nak köszönhetően. Ami után megkapta a szükséges dokumentumokat az ember, már kezdheti is tervezgeti az utazást és megvenni a fontosabb dolgokat, többek között a jegyet.