HR tanácsadás

A jó fejvadász ismérvei

Felgyorsult világunkban a szakemberhiány egyre nagyobb probléma. Egy fejvadász ezen is könnyen tud segíteni. Akár egyszeri, akár folyamatos megbízást adhatunk egy fejvadász cégnek a toborzás-kiválasztást illetően. Ez ugyan pénzbe kerül, de az igazi szakértelemmel bíró fejvadász kifizetődő, hiszen a cég profiljába pontosan beillő munkavállalót találja meg nekünk.

A profi HR tanácsadás igénybevétele hosszú távon mindenképp megéri! Ha esetlegesen egy szakmailag nem hozzáértő emberre bízzuk a toborzás-kiválasztás folyamatát, akkor az eredmény nem lesz objektív, hiszen a szakmai tudás hiányzik a munkafolyamatból.  A toborzás-kiválasztás munkafolyamata komoly szakértelmet igényel, ezért is nevezik őket HR szakértőnek. A fejvadász cégnek több szakterülete van. Választhatunk vezető és menedzsment fejvadászt, induló és meglévő cégeknél teljeskörű munkaerő tervezését, teljeskörű toborzás-kiválasztás folyamatát, változásmenedzsmentnél munkaerő újra tervezést, illetve már meglévő munkavállalók teljeskörű auditját (munkaerő és munkakör elemzését). Attól függ, kinek milyen probléma megoldásra van szüksége.

Egy fejvadász cég mindenképp segítséget nyújt az induló és a már meglévő cégek esetén is. Sokkal hatékonyabbak, mintha saját magunk keresnénk a hirdetések között, hiszen nekik ez a szakterületük és nap, mint nap ezzel foglalkoznak.  Hiába van tele az internet (facebook, álláshirdető portálok, saját weboldal) álláshirdetésekkel.  Ha a cégek saját maguk csinálják a toborzás-kiválasztás folyamatát, akkor az hosszú idő és kevésbé eredményes. Ezek nem elég hatékonyak és nem szűrik ki a valódi munkát keresőket. Ezért, ha olyan munkavállalót keresünk, aki élvezettel és hatékonysággal végzi mindennapi munkáját, akkor mindenképp egy toborzás-kiválasztási fejvadászra bízzuk magunkat, hiszen ő rendelkezik a megfelelő szaktudással!